top of page

Artist's Statement

In finnish below, in english on bottom

Kuulet kirkasta kilinää ja tasaista surinaa, kun enkeliparvi lentää ylitsesi. 

 

Jäät kuuntelemaan heidän keskusteluaa. Yllätyksesi sanoista muodostuu häröjä vitsejä. Tunnet kuinka poskesi punastuvat.

 

Seuraat katseellasi heitä ja huomaat, kuinka yksi enkeleistä roikottaa pirua hännästä. Alastoman pirun kasvot ja silmät ovat punaiset ja tämän kyyneleistä jää vana lattialle.

 

 

 

 

 

 

 

Hei, olen Aeon Lux. Hauska tutustua.

 

Motiivini taiteen tekemiselle on todellisuuden tutkiminen. 

 

Tutkin meitä kaikkia koskevan todellisuuden luonnetta, lainalaisuuksia ja rakennetta metafyysisestä näkökulmasta. Mitä on olemassa, miksi se on olemassa ja miten se toimii? Tavassani havannoida ja ymmärtää ympäröivää maailmaa, näkyy vasemman käden tietoperinteistä tuttu näkökulma:

 

"Se mikä on tässä, on kaikkialla. Se mikä ei ole tässä, ei ole missään".

 

Näen jatkuvuuden ja toiston yhtenä todellisuutemme rakenteena. Se ilmenee taiteessani mm. inhimillisinä yliluonnollisina olentoina, kuten vampyyrina, jolla on vaikeuksia täyttää veroilmoitusta, tai rinnakkaistodellisuuksilla leikittelyllä.

Siihen, miten havainnoimme ulkopuolella olevaa todellisuutta, vaikuttaa sisäisen todellisuutemme. Henkilökohtaisissa sisäisissä todellisuuksissa olen kiinnostunut hyperfokuksen muuntuneista tajunnantiloista, kuten vaaleanpunaisista laseista. Perspektiivi vääristyy ja sen luoma todellisuus ja siinä tehdyt päätökset saattavat tuntua täysin vieraalta, kun emme ole enää kyseisessä mielentilassa. Ihastumisen tila on tästä hyvä esimerkki. Näissä teoksissa toistuvia teemoja ovat ylisuuret unelmat ja noloksi itsensä saattaminen. 

Minulle tärkeimmät arvot taiteen tekemisessä ovat vapaus, leikkisyys ja uteliaisuus. Vapaus on sanan- ja ilmaisun vapautta, vapautta ideologeista, jotka  määrittelisivät sitä mitä on ja mikä oikein ja mikä väärin. Vaalin näitä arvoja siksi, jotta voin tutkia todellisuutta niin objektiivisesti tai ennakkoluulottomasti kuin mahdollista.

Taiteessa ja taiteen kokemisessa minulle tärkeää on samaistuminen ja representaatio.

Työhuone-esittely

Kuka on aeon lux?

Asuu ja työskentelee Etelä-Pohjanmaalla

Syntynyt 1993, Karkkilassa

Valmistunut Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2017. Erikoistunut opinnoissaan esitystaiteeseen ja kuvanveistoon.

Työskentelee itsenäisenä kuvataiteilijana ja kuratoi performanssitapahtumia.

Harrastaa söpöilyä, virkkaamista ja saippuantekoa. Suosikkiliikuntamuodot ovat jooga, juokseminen, uiminen, tanssiminen ja japanilainen miekkailu. Intohimon kohteena kylpylät ja uimahallit.

 

Perheeseen kuuluu parta-agama Ghidorah, Sateenkaariboa Null ja maaboa Num.

IMG_2390.jpg

Briefly in english:

bottom of page